About us

WHY
We zijn ons bedrijf begonnen vanuit liefde voor schoonheid. Schoonheid die overal te vinden is in de wereld om ons heen. Met onze kunst hopen we je te inspireren en de schoonheid uit de natuur, dichtbij huis weer op te merken. Wij werken uitsluitend met natuurlijke materialen, veelal verzameld in het landschap. Al wandelend vonden en verzamelden wij de schatten uit de natuur.

HOW

Van wat buiten in de natuur te vinden is maken wij contemplatieve kunstwerken. In onze collage’s worden details uitgelicht. Ze zijn als vensters; wijzend naar de schoonheid die ons omringt in de buitenwereld/op de aarde. Compositie, beeld, papier en handgeschreven woord ondersteunen en versterken elkaar. Persoonlijk genieten wij van het langzame proces, het opbouwen van ons werk uit kleine stukjes natuur, het aanbrengen van laag op laag, zoekend naar schoonheid. We rangschikken bladeren, takjes, gedroogde bloemen, kleine steentjes of scherven. We zoeken mooi papier. We brengen laag over laag aan. Zorgvuldig totdat een gebalanceerde opstelling is ontstaan waar alles zijn juiste plek lijkt te hebben gevonden. De compositie van de gekalligrafeerde tekst is nauwkeurig uitgemeten. Woord en beeld dragen en ondersteunen elkaar. Hiermee bezig zijn is heerlijk om te doen! Het proces is als een meditatieve bezigheid die rust en focus geeft.

WHAT

We maken tere kunstwerkjes en transparante werken die met aandacht zijn gemaakt. Er gaat een contemplatieve sfeer vanuit. De aandacht van de kijker wordt naar de details getrokken. De collages zijn als ‘mini wereldjes’ en laten zich kenmerken zich door een sfeer van verstilling en intimiteit. De schilderijen hebben een diepte die ontroerd. De gekalligrafeerde woorden landen diep in het hart.

OVER ONS

Onze vriendschap bestaat al 40 jaar. Op creatief en kunstzinnig vlak vullen we elkaar aan en halen het beste in elkaar naar boven. Annemiek wordt met een knipoog naar haar Italiaanse roots ook wel Trevi genoemd. Als een fontein van levenslust en passie; blijven haar ideeën stromen. Ze heeft een enorme liefde en een groot oog voor schoonheid waarbij de natuur haar bron van inspiratie is. Ze doet niets liever dan wandelen langs het strand en daar al lopend verzamelen wat de zee die dag voor moois heeft gebracht. Geja volgde in Noorwegen een opleiding tot grafisch vormgever en kreeg daar onder andere les van de Noorse meester in kalligrafie. Leven met liefde en aandacht is haar streven. Ze leeft liever met vragen dan met antwoorden, is een ‘zoeker’. Ze vond een thuis in de werken van Rotkho en teksten van Dostojewski. In schilderijen werken met laag over laag geeft een diepte waarin dit zoeken weerspiegeld wordt. Daarnaast is het geduldige, aandachtige en ambachtelijke werk van kalligrafie haar specialisatie. Ze verstaat de kunst van het schone schrijven; heeft aandacht voor de woorden omwille van de schoonheid van de letter.

Samen zijn wij Leaves & Letters